Helyi közélet

2011.06.30. 17:11

Minden frissen végzett a készenlétiekhez kerül

Miskolc - Már márciusban felesküdtek, most csak az iskolától búcsúztak a fiatal rendőrök.

Miskolc - Már márciusban felesküdtek, most csak az iskolától búcsúztak a fiatal rendőrök.

Kibocsátó ünnepséget tartottak a csütörtökön a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában. Idén márciusban 361 fiatal rendőr tett esküt, számukra ért most véget a képzés, melynek utolsó, ünnepélyes aktusára került sor csütörtökön.

Több száz ismerős és rokon volt kíváncsi a katonai keretek között megtartott ünnepségre, melynek elöljárója dr. Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője volt, az ő üdvözlésére ordították egyszerre válaszul a végzősök, hogy „Erőt, egészséget!”.Mint Lövei László alezredestől, az iskola parancsnok-helyettesétől megtudtuk, az idén végzett 361 fiatal rendőr – köztük a huszonkét, kitűnő eredménnyel végzett – az eddigi gyakorlattól eltérően a készenléti rendőrséghez kerül, ahol két évet tölt majd el.

Arra a kérdésünkre, hogy a most végzettek közül hányan teljesítenek majd szolgálatot megyénkben, az alezredes pontost választ nem tudott adni, mert a vezényléseket a készenléti rendőrség intézi, de becslése szerint körülbelül ötvenen maradnak majd itt a megyében. Arra a elvetésünkre, hogy a fiatal állomány képzése, a szakmai gyakorlat megszerzése szempontjából nem volt-e jobb a korábbi rendszer, amikor a friss őrmesterek kapitányságokra kerültek, hogy ott az idősebb, rutinos kollégáiktól tanulhassák el a szakma gyakorlati fogásait, Lövei alezredes azt válaszolta, hogy a készenléti rendőrség tagjaként is lesz alkalmuk erre, mert ott vetik majd be őket, ahol a jelenlétükre leginkább szükség van, és ahol a legtöbbet tudnak segíteni az állandó helyi rendfenntartóknak.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában