Helyi közélet

2010.11.16. 17:12

Villany nélkül marad a Búza téri piac?

<p>Miskolc - Hogy dönt a szolgáltató: a tartozás miatt kikapcsolja a villanyt a miskolci piacon?</p>

Megállapodtunk az ÉMÁSZ-al, nem kapcsolják ki az áramot – mondta portálunknak Ivádi István, a piacot jelenleg üzemeltető Ikeron Zrt. igazgatója, mikor arról kérdeztük, hogy valóban akkora összegű a piac tartozása az áramszolgáltató felé, hogy lekapcsolhatják a szolgáltatásról. Arra kérdésünkre, hogy mekkora a tartozás, az volt a válasza: ez a piac belügye.

Az ÉMÁSZ Zrt-nél sem kaptunk több információt, Mészáros Sándor, a cég igazgatósági megbízottja annyit mondott: „Folynak a tárgyalások a várossal, hogy közösen találjunk hasznos megoldást.” Orosz Gábor, a városháza szóvivője pedig a hétre ígért bővebb tájékoztatást az ügyben.

Eladó piacrész

Mint ismert: az Ikeron, a maga kétharmadával többségi tulajdonos a piacban, az önkormányzaté a többi rész. Júniusban azonban az Ikeron felajánlotta – még a korábbi városvezetésnek –, hogy vásárolja meg a tulajdonrészét, így a miskolci önkormányzat lenne a piac tulajdonosa. Az önkormányzati ciklus utolsó közgyűlési ülésén tárgyalták a képviselők a piac ügyét. A megvásárlásról azonban nem döntöttek, csak annak előkészítéséről. Az pedig arról szólt, hogy a városi ingatlanok egy részének eladásából vásárolná meg az önkormányzat a Búza téri piacot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában