Helyi közélet

2010.10.28. 16:00

Elzárkózás helyett felzárkózás

<p>Sárospatak - A sárospataki Családsegítő és Pedagógiai Szakszolgálat a napokban tartotta meg az „Elzárkózás helyett felzárkózás – prevenció és korrekció” címet viselő komplex integrációs program a sárospataki kistérségben című projektjének záró konferenciáját.</p>

A szóbeli beszámolók mellett a résztvevők megtekintették a projektről készült filmet. A másfél éves programba több mint 180 gyermeket, több mint 60 családot vontak be. Ezen időszak alatt három személyiségfejlesztő, egy tehetséggondozó csoportot működtettek egy éven keresztül.
A város leszakadó területein élő gyermekeknek szabadidős programokat szerveztek, így például két nyáron át Halászhomokon heti rendszerességgel, nyári napközis tábort tartottak a telepesi gyermekeknek, családi délutánokat, és egy családi napot is, amelyen több mint kétszázan vettek részt. Két szülőcsoportban segítették a szülői kompetenciák, kommunikációs és konfliktuskezelési készségek fejlesztését. A projekt az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében,  az Európai Unió és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg több mint 15 millió forint értékben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában