Helyi közélet

2010.09.09. 17:06

Kesznyéteni ügy: Bizonyítás a kukoricásban

<p>Kesznyéten - Helyszíni tárgyalást tartott a bíróság Kesznyétenben, a két évvel ezelőtti tragédia helyszínén.</p>

Csütörtökön délután rendőrök zárták le a Wörösmarty utca azon szakaszát, ahol a több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolt Szoboszlai Barna lakott feleségével addig a két évvel ezelőtti végzetes éjszakáig, amikor is a kertjébe behatolók egyikét halálos, vejét maradandó fogyatékosságot okozó áramütés nem érte. A hetvenedik esztendős Szoboszlai Barna ellen folyó büntetőper újabb állomásaként, a kerítésre könyöklő és a történteket kisebb-nagyobb csoportokban tárgyaló szomszédok – néhol barátságtalan – tekintetétől kísérve, helyszíni tárgyalást tartott Kesznyétenben a B.-A.-Z. Megyei Bíróság dr. Sebe Mária bírónő vezette tanácsa. A bíróság a helyszínen nem csak a halálos áramütést okozó vezetékek helyzetéről akart tájékozódni, de bejárta azt az útvonalat is, amit a kertbe, több kerítés átugrásával uborkát lopni szándékozó éjszakai látogatók bejártak. A bíróság dolgát nehezítette, hogy az elmúlt két esztendő alatt a terep teljesen megváltozott, ma például embermagas kukorica nő ott, ahol korábban uborkát termesztette az idős férfi.

Ismét kiadós eső után

A körülmények abban viszont hasonlítottak a tragikus éjszakai helyzethez, hogy éppen egy kiadós esőzés után voltunk, és nem csak a kertben, de az utcán is dagasztani lehetett a sarat. Az eső egyébként a Barna bácsi védekezésében fontos szerepet kapott. Mint többször elmondta, senkit sem akart megölni a 230 voltos hálózatra kötött „villanypásztorral” – korábban akkumulátorral kísérletezett, de azt is ellopták –, csak ezt remélte, az őt rendszeresen megsarcoló tolvajokat „megcsípi” a feszültség alatt lévő drót, és akkor „dézsmálókörökben” híre megy, hogy hozzá nem érdemes bemenni, mert árammal védi a portáját. Hogy mégis halálos következményekkel járt a harminc centi magasan kifeszített mintegy tizenhárom méter hosszú drót érintése, Barna bácsi szerint az azon az éjszakán lehullott 25 milliméter csapadéknak is köszönhető volt.

Mindig ki-be jár valaki

A helyszíni tárgyaláson ott volt az életben maradt két sértett és a tanúk is – az apósát és az áramütés hatására ujjait elvesztett fiatalember, aki az idősebb férfival együtt ment a Barna bácsi körülkerített kertjébe, és azok is, akik a segítségükre siettek. A helyszíni tárgyaláson Barna bácsi szomszédai megmutatták azt a helyet, ahol szerintük a behatolás történt – a drótháló most is le volt taposva, mintha a történtek óta senki sem nyúlt volna hozzá, ám a tanúk elmondták: folyamatosan javítják a kerítést, ennek ellenére mindig ki-be jár rajta valaki.

ÉM-SZP


Kesznyéteni per: újratöltve

eszak | 2010.09.07 22:24
Miskolc - Ölni semmiképpen sem akart, csak rájönni, ki lopja meg rendszeresen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában