Helyi közélet

2010.08.12. 22:25

Töltött káposzta Fesztivál Vadnán

<p>Üstben rotyogó töltött káposzta, palóc népviseletbe öltözött asszonykórus, romazene, rock és musical – ezek mind-mind jól megférnek majd egymás mellett a szombati I. Töltött káposzta Fesztiválon, melynek Vadna ad otthont.</p>

A Kazincbarcika és Vonzáskörzete Szépkorúak Egyesülete 2008. áprilisában alakult, tagjai nagyon aktívan élik és szervezik hétköznapjaikat, dalos találkozókkal, kulturális és egyéb rendezvényekkel gazdagítják a kistérségben élők programjait. Az egyesület az idei esztendőt a gasztronómia évének nyilvánította, így aztán több településen tartottak közös és rendkívül jó hangulatú főzéseket, s most a programsorozat csúcsát a szombati I. Töltött káposzta Fesztivál jelenti.

- A vadnai Őszirózsák Nyugdíjas Klub vállalta fel a házigazda szerepét ezen a fesztiválon- tájékoztatott minket Czakó Lászlóné egyesületi elnök.

Finom ételek, jó zene

- Rendkívül izgulunk, hiszen a fesztivállal hagyományt szeretnénk teremteni, olyat, amikor a finom étkek mellett van idő és lehetőség jó zenét hallgatni, kellemesen beszélgetni, egymás gasztrokultúráját megismerni, no és újabb és újabb barátságokat kötni, mert bizony ez a mi korunkban nagyon fontos. De nemcsak szépkorúakat várunk a faluház udvarára, hanem mindenkit, aki szeretne eltölteni Vadnán egy kellemes napot. Eddig már 250-en jelentkeztek, hogy szeretnének részt venni a fesztiválon, de még van hely bőven – mondta mosolyogva Czakóné Gizike, főszervező.

Az I. Vadnai Töltött káposzta Fesztivál délelőtt 11 órakor kezdődik, köszöntőt mond Bencze Péter polgármester, majd a rendezvényt Szitka Péter társulási elnök nyitja meg. A fesztivál házi-zenekara a Razzia együttes lesz.

- Göndör Judit -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában