Helyi közélet

2010.07.05. 09:53

Tiszaújváros: Már a fürdőzőké az első

<p>Tiszaújváros - Elkészült a másfél milliárdos tiszaújvárosi fürdőfejlesztés első eleme.</p>

Összesen másfél milliárd forintból fejlesztik a tiszaújvárosi termálfürdőt, a beruházáshoz csaknem 500 millió forintot nyert a létesítmény az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretéből.

A fejlesztés első egysége, a 250 négyzetméteren megépült „háromgenerációs” gyógyvizes fürdőzés lehetőségét biztosítja. Koscsó Lajos, Tiszaújváros szocialista polgármestere az átadást követően közölte: a nyáron üzemeltetett gyógyvizes medencék építésének költsége a teljes projekt 10 százaléka. Ezzel tovább növekedhet az idelátogatók száma, köztük a szomszédos szlovák, illetve lengyel visszatérő turisták.

„A fejlesztés folytatódik, a beruházás második, harmadik ütemének további létesítményei 2011 augusztus végére készülnek el, s ezzel az egykoron nehézipari szakágazatairól ismert város az idegenforgalomban betöltött szerepéről válhat népszerűvé” – tette hozzá.

A projekt egésze...

„Új medencékkel, úgynevezett élménycsarnokkal, öltözőkkel bővül egyebek mellett a tiszaújvárosi termálfürdő, amelyet 2001-ben országos gyógyfürdővé minősítettek” – számolt be még a projekt kezdetén Marozsák Péter, a fürdőt üzemeltető, a tiszaújvárosi önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő Tiszaszolg 2004 Kft. ügyvezetője.

Ősszel folytatják

A Tiszaszolg 2004 az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Operatív Program turisztikai attrakciók fejlesztése című pályázaton nyert csaknem 498 millió forintot az 1 milliárd 437 millió forintos beruházáshoz. A társaság tulajdonosa, a tiszaújvárosi önkormányzat a kft.-nek 360 millió forint tagi kölcsönt folyósít, és a cég 565 millió hitelt vesz fel a projektre.

A tervek szerint ez év őszén folytatódik a munka, a beruházás befejezési határideje 2011. augusztusa. Francsics László, a Norda Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. akkori ügyvezetője a szerződés aláírásakor arról szólt, hogy a Borsod-Abaúj- Zemplén, Heves és Nógrád megyék által alkotott északmagyarországi régióban hét év alatt 60 milliárd forint értékű idegenforgalmi fejlesztés valósul meg. Koscsó Lajos (MSZP) Tiszaújváros polgármestere azt mondta: bár Tiszaújvárost ipari városként könyvelik el sokan, de a település több mint egy évtizeddel ezelőtt az idegenforgalom, a turizmus felé is fordult. Az 1200 méter mélyről a felszínre hozott 65 fokos magas sókoncentrációjú vízre alapozva kezdték annak idején a fürdő építését, és most a fejlesztését, a cél az, hogy ennek köszönhetően évente 100 ezerrel több, mintegy 300 ezer látogatót fogadhassanak. A következő feladat a szálláshelyek bővítése lesz Tiszaújvárosban– tette hozzá a polgármester.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában