Helyi közélet

2010.06.01. 23:33

Árvíz - Munkában a miskolci tűzoltók is

<p>Miskolc - Kedden jelen ideig, 25 különböző helyszínen, három gépjárműfecskendővel, 5 egyéb járművel 26 miskolci tűzoltó végezett - jórészt - az esőzéssel kapcsolatos kárelhárítási munkálatokat.</p>

A legtöbb időt, energiát a felduzzadt, és helyenként a medréből ismét kilépő Szinva-patak kötötte le. Alsó- és Felsőhámorban, a miskolci Blaha Lujza és Köztársaság utcában a Városgazda Kft. által biztosított homokzsákok százait, ezreit helyezték el a mentésben résztvevők. Estére újból le kellett zárni a Köztársaság utcát, illetve itt több lakóházat is körbe kellett zsákolni. Az ár visszahúzódását 22:30-kor jelezték kollégáink, ezen a helyszínen ekkor fejeztük be a munkálatokat.

Szintén Miskolcon a délutáni órákra ismét elöntötte a szennyvízcsatornából feltörő víz a Hejő-patak menti Bognár és Bizony Ákos utca egy részét. Itt szivattyúkkal avatkoztunk be, melyek jelenleg is dolgoznak. Miskolc-Tapolcáról, Emődről, Nyékládházáról, Mályiból, Szikszóról, Szirmabesenyőről szintén érkeztek bejelentések, szivattyúzást kérve, de csak kevés helyen tudtunk segíteni a magas talajvízszint miatt. Személyi sérülésről nincs tudomásunk, veszélyben lévő személyeket sem kellett mentenünk a mai napon - tájékoztatta a Borsod Online-t Bódi Zoltán, a Miskolci Tűzoltóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában