Helyi közélet

2010.06.18. 12:37

Milyen idő várható BAZ megyében?

<p>Miskolcon - Pénteken heves zivatarokra lehet számító, szombaton pedig a délelőtti néhány órás napsütést követően, záporok, zivatarok alakulhatnak ki.</p>

Pénteken az Alpok térsége fölött örvénylő sekély ciklon keletebbre helyeződik, ezért nedves levegő áramlik a Kárpát-medencébe. Többnyire erősen felhős lesz az ég, legfeljebb csak pár órára süthet ki a Nap. Délelőtt néhol, délután többfelé alakulhat ki zápor, zivatar. Heves zivatarokra is számítani kell, felhőszakadás (30-40 mm csapadék), jégeső (1-5 cm-es jégátmérő) és viharos szél (60-90 km/h) kíséretében! Egy-egy szupercella is lehet! A zivataroktól függetlenül mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet péntek reggel 13, délután 25 fok körül alakul.

Szombaton a délelőtti néhány órás napsütést követően, záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Vasárnap és hétfőn sok felhő lesz felettünk, sokfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Kedden borult időre készülhetünk. Szerdától ismét naposabb időre van kilátás.

A hőmérséklet a hét végétől fokozatosan csökken, kedden lesz a leghűvösebb, majd szerdától emelkedik.
- Bujdosó Bence, amatőr meteorológus -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában