Helyi közélet

2010.05.20. 13:22

Az OTP 500 millió forinttal segíti az árvízkárosultakat

<p>Miskolc - Átutalta az OTP bank azt az 500 millió forintos adományt, amelyből árvízkárosultaknak segítenek majd szerte az országban. Az adományosztást a Vöröskereszt koordinálja, főleg tartós élelmiszereket vásárolnak majd.</p>

Már elkezdődött a felmérés, vagyis a Vöröskereszt önkéntesei segítségével deríti fel, hová illetve kiknek juttassák el adományaikat. Felvették a kapcsolatot önkormányzatokkal, polgármesterekkel is - mondta Habsburg György, a Vöröskereszt elnöke Miskolcon sajtótájékoztatón. Habsburg György szerint nagyon sokan segítettek már eddig is. Az OTP Bank 500 millió forintot utalt át, amelyből az ország árvízkárosultjai - legtöbben borsodiak - kaphatnak természetbeni adományt. Főleg tartós élelmiszert vásárol a Vöröskereszt ebből az összegből.

Gergely Zsolt, a Borsod megyei önkormányzat alalenöke elmondta, a megyei önkormányzat egy elkülönített számlára várja az adományokat, ennek száma a megyei önkrmányzat honlapján található. Több település - köztük Százhalombatta, Tapolca, Nagyhegyes - emellett cégek, szervezetek ajánlottak fel pénzt. A támogatást bajban lévő önkormányzatok kapják, illetve azok a rászorlók, akiknek például nincs biztosítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában