Helyi közélet

2010.04.22. 21:18

Két iskolában indul a menzareform

<p>Miskolc - Szeptemberben két iskolában kezdődik el a menzareform, tájékoztatta lapunkat dr. Simon Gábor, a program ötletgazdája.</p>

A Miskolci Menzareform Bizottság néven ismertté vált szakértői csoport kiválasztotta az a két oktatási intézményt, ahol 2010 szeptemberében már újfajta, egészséges és modern ételeket kapnak az iskolások. A program keretében a két iskola élelmezésvezetőit, illetve munkatársait egy-egy mesterszakács segíti majd. A gesztorok feladata többek között az lesz, hogy új receptúrákat dolgozzanak ki az intézmények számára, valamint az, hogy újfajta ételek elkészítését is megtanítsák az iskolai szakácsoknak. A tervek szerint a megújuló étkezést biztosító iskolák száma folyamatosan növekszik, a program 2013. év végére jut el Miskolc összes főzőkonyhájába. A reform során a menzák jelenlegi 100 receptje minimum 400-ra bővül. Elsőként a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában és az Istvánffy Gyula Általános Iskolában vezetik be a menzareformot.

ÉM-HE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában