Helyi közélet

2010.04.16. 15:46

15 milliós kár a kisvasútban

<p>Miskolc - Az elmúlt napok heves esőzései miatt földcsuszamlás történt a Bükkben, aminek következtében veszélyessé vált a lillafüredi kisvasút egy pályaszakasza.</p>

Péntek reggel bejárást tartottak a Lillafüredi Állami Erdei Vasút, az Északerő Zrt., és a Papírgyár szakemberei, mivel a lecsúszott föld a gyár kerítését is megrongálta.

Mátrai Imre, a LÁÉV üzemigazgatója az Észak-Magyarországnak elmondta: becsléseik szerint 15 millió forintos kár keletkezett és csütörtök óta is romlott a helyzet. Jelenleg van olyan pályaszakasz, ami teljesen a levegőben lóg, mert minden föld leomlott alóla. Valószínűleg a jövő héten elkezdik a föld stabilizálását, de annak technikai kivitelezéséről az üzemigazgató még nem tudott tájékoztatást adni. Azt azonban hozzátette: csak akkor indul újra a kisvonat, ha annak pályája teljesen biztonságos lesz. Valószínűleg beton támfalat kell majd építeni, ami több hónapig is eltart, de a kisvonat minden bizonnyal már akkor elindulhat, ha ideiglenesen stabilizálták a vasúti pályát.


Földcsuszamlás a papírgyárnál

boon | 2010.04.16 08:29

Miskolc - A lillafüredi kisvasút nyomvonalát több helyen alámosta a csapadék, statikus vizsgálja meg, hogy biztonságosan használható-e.


Kicsúszott a föld a kisvasút alól

eszak | 2010.04.15 14:11

Miskolc - Földcsuszamlás miatt bizonytalan ideig nem jár a lillafüredi kisvasút.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában