Helyi közélet

2008.04.15. 15:37

Összeillesztik a múlt kincseit

<p>Miskolc, Budapest - Pannon freskó című produkciójával érkezik Miskolcra április 25-én a Művészetek Házába a Magyar Állami Nép Együttes, az előadás este 7 órakor kezdődik.</p>

Pannon freskó című produkciójával érkezik Miskolcra április 25-én a Művészetek Házába a Magyar Állami Nép Együttes, az előadás este 7 órakor kezdődik. Mihályi Gábor, az előadás rendező-koreográfusa ajánlotta a miskolci közönségnek az estet.

- Az antik világ, a népvándorlás hullámai s a kereszténység évszázadai után létrejött egy egységes és mégis változatos kultúra ezen a földrészen, melyet a mi hagyományaink is hitelesen közvetítenek. Műsorunk az őseinktől örökölt nyelven mondja el az emberi érzelmek, a szerelem és halál fenséges harcait a Tavasz (születés), a Nyár (beteljesülés), az Ősz (elmúlás) és a Tél (haláltánc) karakteres színeiben. Mint egy ásatás freskótöredékeit, úgy illesztjük össze az évezredek örökölt formáit, kincseit, egy karnevál forgatagában.

Összetartozunk

- A történelmi múlt elevenedik meg élő hagyományaink által inspirálva. Közismert dallamaink, táncaink különféle etnikai karaktereket felöltve bizonyítják európai összetartozásunkat.

Az archaikus formák mai feldolgozásával hitet teszünk e közös kultúra folyamatossága mellett.
A látványos táncvízió monumentális, olykor sodró, máskor lírai jelenetei felidézik az európai s benne a magyar kultúra hatalmas, világunkat formáló hatását. A kialakuló kép egyszerre új és ismerős, átélhető és megélhető - fogalmazott a koreográfus.

Közreműködnek
A Pannon freskó című előadás közreműködői:
- Magyar Állami Népi Együttes tánckara
- Hangfelvételről: az együttes népzenészei, Bognár Szilvia, Palya Bea, Sebestyén Márta énekesek
- Valamint meghívott zenészek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában