Helyi közélet

2008.03.04. 16:34

Jó helyen van a taxiállomás a miskolci Villanyrendőrnél?

<p>Miskolc - A Szemere utcai taxiállomás mellett beszélgetett egy álló taxinál két taxisofőr egy harmadik kollégájukkal, amikor jött egy városi busz, és elütötte őket. Az eset kapcsán merült föl a kérdés: jó helyen van a taxiállomás?&#160;<DIA width="850" height="630" alt="Két taxist gázolt el az MVK-busz 2008.03.04."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_t_taxist_g_zolt_el_az_MVK_busz_2008_03_04/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Két taxist gázolt el az MVK-busz 2008.03.04." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/taxisokat-utott-el-a-kek-busz.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

A válasz egyértelmű nem volt. Legalábbis azoktól a taxitársaság vezetőktől, akiket megkérdeztünk. Menyhért Tamás, a Fortuna Taxi vezetője érintett az ügyben, hiszen az ő társaságának két sofőrjével történt a baleset. Mint mondta: nem ez volt az első eset, hogy baleset történt annál az állomásnál. Éppen ezért örült, amikor portálunk megkereste ezzel a kérdéssel.
Az ő véleménye: sajnos a belvárosban máshol nem kaptak helyet. A baj - folytatta-, hogy nemcsak a sofőröket, de az utasokat is veszélyezteti a Szemere utca forgalma. Hiszen, ha a sofőr mögötti ülésre akar beülni, vagy kiszálni egy utas, akkor a forgalom felőli oldalról tudja csak megoldani - tette hozzá.

Devera István, a BOON Taxi vezetője úgy fogalmazott: a taxiállomás optimális helyen van, csak sebességkorlátozásra lenne szükség. Szerinte ugyanis a buszok 50-60-al száguldoznak azon a területen. Jobb volna, ha a Kazinczy utcán lenne az állomás, mert ott a buszok jobban betartják a sebességkorlátozást - vélekedett.

Előzmény:

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában