Helyi közélet

2008.03.13. 08:25

Felesleges sorbanállás Barcikán?

<p>Nincs szándékomban beállni azoknak a sorába, akik felhasználva a jelen kor lehetőségét, nagyokat rúgnak az amúgy is betegeskedő és a gyógyulás útjait kereső egészségügybe. - <STRONG>olvasói levél</STRONG></p>

Kénytelen vagyok egy könnyen megszüntethető visszásságra felhívni a figyelmet. Az eset a kazincbarcikai szakrendelőben naponta megtörténik. Tény, hogy a rendelőintézetet fél hét körül nyitják ki. Igaz, hogy a szemfülesebbek a kórház bejárata felől már jóval a nyitás időpontja előtt bejutnak és megkezdik a sorbanállást a vizitdíj-befizető ablakok előtt, s amikor pedig kinyitják a rendelőintézet bejáratát, akkor beözönlik a többség – különösen a vidékiek, akiknek az autóbusza hamarabb megérkezett.

Néhány perc alatt egy-egy ablaknál 30-40 főre gyarapszik a sor. 3/4 7 után sorban megérkeznek azok a nővérek, akik a vizitdíj-befizetéseket intézik, és sorszámot adnak azoknak, akiknek erre szükségük van. Végre 7 óra körül kinyitják az ablakot, és megindul a sor, amely ekkorra már majdnem a tüdőgondozó bejáratáig ér. Nem csoda, hiszen mintegy fél órán át gyarapodott. Ne felejtsük el, hogy zömmel betegek állnak sorban, akik nem szórakozásból járnak orvoshoz.

Nem csoda, hogy a felesleges sorbanállástól sokaknak felmegy a vérnyomása, de olyan is megtörtént már, hogy valaki összeesett a hosszas várakozás miatt. A megoldás egyszerű, és még különösebb beruházásra sincsen szükség hozzá, csupán a józan ésszerűségre: amikor megnyitják a rendelőintézet bejáratát, akkor nyissanak ki a vizitdíj beszedésével foglalkozó nővérek is, és akkor nem szaporodik fel feleslegesen a sorban állók száma. Ráadásul így a betegek nagy része sokkal nyugodtabban kerül az illetékes orvos elé.

Papp András
Alberttelep

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában