Helyi közélet

2007.11.07. 13:16

Karsai Zita, Czene Attila és a miskolci diákok

<p>Miskolc - Karsai Zita, Czene Attila, földesisták, hermanosok, az ügy pedig: a Sz. É. P. Azaz: a Szűréssel az Életért Program. Szervező a Miniszterelnöki Hivatal és több civil szervezet.</p>

A Szűréssel az Életért Program (SZ. É. P.) negyedik állomása Miskolc lesz november 24-én. A Miniszterelnöki Hivatal által egészségügyi és civil szervezetekkel közösen indított program részeként két miskolci középiskola verseng azon, hogy ki tud több felnőttet meghívni az ingyenes szűréseken való részvételre.

A diákok nemes küzdelmét Czene Attila és Karsai Zita is segíti. A Szűréssel az Életért Program (SZ.É.P.) célja az egészséges életmód jelentőségének hangsúlyozása, a prevenció, az egészségügyi szűrővizsgálatok népszerűsítése. A hét városban, más-más szombaton zajló programok alkalmával minden korosztály részt vehet a legfontosabb szűrővizsgálatokon, többek között melanóma- (bőrrák-) szűrést, vércukorszint-, koleszterin-, testzsír-százalék- és vérnyomásmérést, ortopédiai szűrést, szemészeti és hallásvizsgálatot végeznek el a szakemberek ingyenesen.

Miskolcon november 24-én rendezik meg a SZ. É. P. Szombatot, amikor a városi sportcsarnokban az ingyenes szűrővizsgálatok mellett szórakoztató programok is várják az érdeklődőket. Az esemény szervezői azt szeretnék, ha minél többen vennének részt a szűréseken, ebben segítenek a Herman Ottó és a Földes FerencGimnázium diákjai, akikkel a sztárok közös reklámfilmet forgatnak pár nap múlva.
A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó pályázatokról, érdekességekről a kampány teljes ideje alatt a www.szep.freeblog.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában