Erőszak

2023.10.26. 09:46

Nem fogott kezet, eszméletlenre verték

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és kifosztás bűntette miatt, akik egy buszmegállóban találkoztak a sértett férfival és azon való felháborodásukban, hogy nem fogott kezet velük mindketten megütötték, majd a földre került férfit kitartóan addig rugdosták, míg eszméletlen állapotba került.

Boon.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlottak 2023. július közepén a délutáni órákban egy borsodi település buszmegállójában azért kezdtek el vitatkozni az ott tartózkodó férfival, mert nem akart velük kezet fogni. Trágár módon szidalmazták, majd egyikük mellkason lökte, míg a másik vádlott ököllel fejen ütötte. Az ütés olyan erejű volt, hogy a férfi a földre esett. A vádlottak a földön fekvő sértettet testszerte, illetőleg a fején több alkalommal megrúgták.

Cselekményüknek az vetett végett, hogy egy közelben lakó nő látta az eseményeket, a helyszínre ment és a vádlottakat ellökdöste a már eszméletlen állapotban lévő sértettől. Az egyik vádlott távozásukat megelőzően még a sértett nadrág zsebéből kivett egy mobiltelefont, majd elfutott.

Börtönbüntetés az indítványban

A sértett a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedett el, azonban figyelemmel a két vádlott által kitartóan és több alkalommal leadott ütésekre és rúgásokra, amelyek a fejre és a mellkasra irányultak a cselekmény alkalmas volt arra, hogy súlyos sérüléseket okozzanak.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottakkal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, az egyik vádlott tekintetében a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásának elrendelésével, tájékoztatta a Boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában