Féktelen indulat

2023.10.24. 16:49

Barbár vendégszurkolók törhették be a miskolci busz ablakait vasárnap

Rongálás miatt indított eljárást a rendőrség a garázdák ellen.

Boon.hu

Így nézett ki a megrongált MVK-autóbusz

Forrás: Facebook

Egy Miskolcon készült fényképfelvétel járja be a Facebook-ot: egy az MVK tulajdonában lévő autóbusz látható menet közben. Az oldalán több ablak betörve, az egyiken magukról megfeledkezett utasok hajolnak ki ordibálva. A kép vasárnap készült. Ekkor játszották teltházas stadion előtt a Diósgyőr-Ferencváros labdarúgó bajnoki mérkőzést, amelyet egyébként a vendégcsapat nyert meg 2-1-re. 

A Fradi szurkolóinak nagy része - sok százan - egy különvonattal érkeztek meg a Tiszai pályaudvarra. Onnan - az MVK által kiállított - különbuszokkal szállították el őket a Diósgyőri stadionhoz.

Az egyik különbuszról készült az ominózus fotó: feltehetőleg egy, vagy több magáról megfeledkező vendégszurkoló kezdhetett eszeveszett rongálásba, amely az ablakok kitöréséig fajult.

Eljárás indult 

Janasóczky Attilától, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől megtudtuk, hogy a szurkolókat szállító buszokban okozott kár ürügyén rongálás miatt indult rendőrségi eljárás. Pirotechnikai eszközök szabálytalan használata miatt szabályszegési eljárás is indult és egy olyan vendégszurkolót is felelősségre vonhatnak, aki a stadionban felmászott a lelátót a pályától elválasztó kordonra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában