Kegyetlen gyilkosság

2023.10.06. 14:04

Letartóztatásban a borsodnádasdi emberölés gyanúsítottja – fotókkal!

Borsodnádasd - Betört a lakásba és kutatni kezdett, erre ébredt fel az idős sértett, akit olyan súlyosan bántalmazott, hogy belehalt a sérüléseibe.

Boon.hu

Fotó: Ádám János

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a rendelkezésre álló adatok szerint október 4. napján megjelent az időskorú sértett borsodnádasdi lakcímén, majd egy téglával betörve az ablakot behatolt a lakóházba.

A gyanúsított a lakásban a zajra felébredő sértettet olyan súlyosan bántalmazta, hogy a helyszínen elhalálozott. A terhelt ezt követően kutatást végzett az ingatlanban, majd a magához vett készpénzzel és mobiltelefonnal a helyszínről eltávozott.

Súlyos büntetés jöhet

A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására, mely bűncselekmény 10 évtől 20 évig terjedő, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára és a kiszabható szankcióra figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, továbbá a gyanúsított személyi körülményi, előélete alapján alappal lehet tartani attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő cselekményt követne el.

Mindezeket mérlegelve a bíróság pénteken délelőtt egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. A végzés nem végleges - tudta meg a boon.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában