Garázdaság

2023.10.23. 11:00

A postán kezdett ámokfutásba Abaújszántón

Édesanyja nyugdíját akarta felvenni, de nem volt hozzá meghatalmazása.

Boon.hu

Postán garázdálkodott

Fotó: Gazdag Mihály

Az Encsi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a férfi 2023. június 22-én 8 óra 30 perc körül az Abaújszántón lévő postahivatalban az édesanyja nyugdíját akarta felvenni, azonban a postavezető tájékoztatta arról, hogy arra meghatalmazás birtokában van lehetősége. 
A férfi ekkor távozott a postáról, azonban rövid idővel később visszatért, és ekkor emelt hangon azt kérdezte a postavezetőtől, hogy mikor indul a kézbesítő, mert hiába várta. A postavezető ismételt tájékoztatására a vádlott kiabálva, trágár kifejezések kíséretében szidalmazni és fenyegetni kezdte a postavezetőt, miközben a tenyerével csapkodta a pulton, az üvegfal alatt lévő pénzátadó tálcát, továbbá a tálcához és az üvegfalhoz dobálta a mobiltelefonját.

Félelmet keltett 

A férfi magatartása a postavezetőben és az épületben tartózkodó munkatársaiban félelmet váltott ki. A cselekmény idején a postán ügyfelek nem tartózkodtak. A rendőrséget a helyi postavezető jelzése alapján a felettes szerv képviselője értesítette. Az ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában