Garázdaság

2023.07.11. 10:42

Kamionos vita fémcsövekkel nyomatékosítva

Öt alkalommal az ablakokra és a visszapillantó tükörre ütött, azokat összetörve, több mint 100 ezer forint összegű kárt okozott.

Boon.hu

Vascsővel verte a kamiont

Forrás: Shutterstock

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás bűntette miatt.

A vádirat szerint a szerb állampolgár vádlott 2022. július végén, az egyik napon, az esti órákban az autópálya melletti pihenőhelyen odament a sértett férfi tulajdonában lévő szerb honosságú és forgalmi rendszámú kamionhoz, és az alvó sofőrt az ajtón dörömbölve felébresztette, korábbi konfliktusuk miatt akarta felelősségre vonni.

Félelmében elbújt 

A vezetőfülkében tartózkodó sofőr erre megfogott egy fémcsövet és azt felemelve megmutatta a vádlottnak. A vádlott ezen még jobban feldühödött, visszament a saját kamionjához, kivett egy félméteres 3 centiméter átmérőjű vascsövet, szitkozódva visszament a sértett gépjárművéhez, és a vascsővel, öt alkalommal az ablakokra és a visszapillantó tükörre ütött, azokat összetörve, több mint 100 ezer forint összegű kárt okozott.

A rongálás közben a sértett kamionos félelmében a vezetőfülke hátsó részébe húzódott, a vádlott cselekménye folytatását egy másik kamionos akadályozta meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában