Megfélemlítette

2023.07.10. 09:54

Borzasztó: Családi emberrablás Miskolcon

A férfi azt akarta elérni, hogy a volt felesége a gyermekük szülői felügyeleti jogáról hivatalosan lemondjon.

Boon.hu

Erőszakkal akarta rábírni volt feleségét, hogy mondjon le gyerekükről

Fotó: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi és két nő ellen emberrablás és súlyos testi sértés bűntette miatt. A vádlottak hozzátartozói viszonyban vannak, a férfi és a nő házastársak, míg a másik nő a férfi édesanyja.

A vádlott férfit korábbi felesége elhagyta, egyéves közös fiúgyermekük a férfinál maradt. A vádlottak 2020. szeptember hónap közepén tudomást szereztek a volt feleség tartózkodási helyéről, onnan akarata ellenére, gépjárművel elszállították egy általuk bérelt miskolci lakásba. Közben a férfi többször megütötte és megrúgta a nőt, így kényszerítve, hogy beszálljon a gépjárműbe, majd a lakásban is tovább bántalmazta, és feleségével együtt bezárták, hogy ne tudjon megszökni, az illemhelyre is együtt kísérték ki.

Zúzódás, lábujjtörés 

A férfi azt akarta elérni vádlott-társaival, hogy a volt felesége a gyermekük szülői felügyeleti jogáról hivatalosan lemondjon. Amikor be akarták vinni a gyámhivatalba, az ügyintéző tájékoztatta őket, hogy az eljárás már a bíróság hatáskörébe tartozik, mivel a válóper megindult. Ezt követően a férfi volt feleségét elengedte.

A bántalmazások következtében a nő 8 napon túli gyógytartamú lábujjtörés, illetőleg 8 napon belüli gyógytartamú zúzódásos sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a vádlottak közül a büntetett előéletű férfi vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a büntetlen előéletű vádlott-társaival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését indítványozta - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában