Rablás lett belőle

2023.07.10. 13:17

Két üveg pálinkával próbált meglépni az áruházból

Előkészítő ülésen ítélte el a bíróság azt a férfit, akit egy bolti eladó tartóztatott fel rablás közben.

Boon.hu

Bolti lopásnak indult, rablás lett belőle (illusztráció)

Előkészítő ülést tartott a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2022. november 18-án a délutáni órákban egy miskolci áruház polcáról két üveg szeszesitalt vett le, majd azokkal az egyébként zárva lévő, fizikailag is eltorlaszolt kassza felé indult. 

Cselekményét észlelte a kasszában dolgozó eladó, aki a férfi elé állt annak érdekében, hogy feltartóztassa. Az italtolvaj erre válaszul nekiszaladt a  nőnek, mindketten földre estek, az üvegek pedig összetörtek. A férfi "megadta megát", miután egy másik alkalmazott is a helyszínre ért.

Máshonnan is lopott már 

A férfi ezen túlmenően 2022 nyarán több másik áruházból szeszes italt, édességet és parfümöt, míg 2022 őszén benzinkutak shopjából hasonló termékeket tulajdonított el.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság rablás bűntette és lopás vétsége miatt 4 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Vagyonelkobzást is elrendeltek, illetve kötelezték a különböző sértettek kárának megtérítésére.

Az ítélet jogerős - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában