Vigyázat!

2023.05.06. 10:00

Újabb típusú adathalász támadásra figyelmeztetnek mindenkit!

A csalók megjelentek az egyik legnépszerűbb használtpiac-alkalmazás felhasználói között is.

HI

Forrás: Nemzeti Kibervédelmi Intézet

Adathalász csalásra figyelmeztet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet, melyre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány hívta fel a figyelmet.

„Te is lelkes használója vagy napjaink egyik legnépszerűbb használtpiac-alkalmazásának, a Vintednek? Rossz hírünk van, az online csalók már ott is megjelentek. Számos bejelentés érkezett a CSIRT-ünkhöz az ott terjedő adathalászkampánnyal kapcsolatban. Két módszer fut most: hamis értékelés adásával, vagy privát üzenetben akarják megszerezni az e-mail címedet.

Ha megadod, kapsz majd egy visszaigazoló levelet, miszerint gratulálnak, sikerült eladnod egy terméket. Azonban a hamis vásárlási folyamat befejezéséhez egy adathalászoldalra irányítanak át. Ezen az oldalon egy megtévesztő fizetési felületen igyekeznek a bankkártyád adatait megkaparintani.

Hogyan védekezhetsz az ilyen támadással szemben, és mit tehetsz, ha már áldozattá váltál? Olvasd el e heti IT biztonsági tanácsunkat és megtudod” – írták bejegyzésükben.

Az online csalások típusairól és megelőzésükről Daragó Tamás rendőr alezredessel, a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetőjével beszélgettünk a közelmúltban

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában