Erőszak

2023.04.06. 14:56

Elítélték a katonát, aki a Kálvária lépcsőn próbált megerőszakolni egy terhes nőt

Bűnösnek találták szexuális erőszak vádjában a férfit.

BOON

Szilvási László bíró hirdetett ítéletet

Forrás: Haon-archív

Fotó: Kiss Annamarie

Szexuális erőszak vádjában bűnösnek mondta ki és hat év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa csütörtökön azt a volt katonát, aki tavaly nyáron Miskolcon meg akart erőszakolni egy állapotos nőt.

Ahogy többször beszámoltunk róla, a férfi hátulról támadt a várandós nőre, leteperte, avart tömött a szájába és behúzta a lépcsősor melletti gazos részbe, ahol ráfeküdt és fogdosta. A nő ellenállásának köszönhetően végül meghiúsult az erőszak. A férfi korábban azt vallotta, hogy véletlenül esett rá a nőre és esze ágában sem volt megerőszakolni.

A férfi legkorábban a büntetése kétharmad idejének kitöltése után szabadulhat. Meg kell fizetnie 3 millió 730 ezer forint bűnügyi költséget is.

A bíróság távmeghallgatás keretében hirdetett ítéletet, a vádlott a debreceni Iparkamara utcai BV-intézetben tartózkodott, onnan kapcsolták. A döntés indoklása már a nyilvánosság kizárásával történt, számolt be róla a Haon.hu.

A bíróság döntése nem jogerős. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség fellebbezést jelentett be a vádlott terhére súlyosításért, a szabadságvesztés tartama és végrehajtási fokozata vonatkozásában. A vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében jelentett be fellebbezést. A büntetőeljárás a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa előtt folytatódik. 

Az ügy másodfokú jogerős elbírálásáig a törvényszék fenntartotta a vádlott letartóztatását. Ezt a döntést az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az végleges – közölte Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában