Katasztrófavédelem

2023.03.07. 08:00

Halálos kamionbaleset az M3-ason, tűz miatt lakhatatlanná vált egy családi ház Miskolcon

Az elmúlt héten Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye tűzoltóit 186 alkalommal riasztották, amiből 104 tűzoltás volt.

Kedd délelőtti állapotok a sztrádán a hétfő esti halálos baleset után.

Fotó: MI

Két kamion karambolozott Tarcal külterületén február 27-én. Az ütközés következtében az egyik kamion az árokba sodródott, a másik pedig az oldalára borult. A szerencsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, megszüntették az üzemanyagfolyást és segítettek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az eset során nem történt sérülés.

Szalagkorlátnak ütközött és felborult egy kamion az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalán, a 167-es kilométerszelvénynél, Oszlárnál február 27-én. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és átvizsgálták a baleset helyszínét, a kamionsofőr életét nem lehetett megmenteni. A jármű élő baromfit szállított, amelyeknek csaknem a fele elpusztult. A forgalmi akadály megszüntetésére a rendőrségi helyszínelés után kerül sor.

Tűz keletkezett egy hulladéktároló csarnokban Sajókaza külterületén március 01-jén. A tűzesethez Kazincbarcikáról és Szendrőből vonultak a hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel, egy vízszállító és egy magasból mentő járművel. Az egységek három vízsugárral fojtották el a lángokat és szüntették meg az izzó, parázsló részeket, valamint megbontották a hatszáz négyzetméteres csarnok tetőszerkezetét, hogy a felgyülemlett füst távozhasson. A tűzoltók munkáját négy rakodógéppel segítették a telephely szakemberei. Az eset a környező településeken élőket nem veszélyeztette.

Tartálykocsi és egy hűtőkamion karambolozott Hejőkürt külterületén március 01-jén. Az ütközésben a tartálykocsi megrongálódott és dízelolaj került az úttestre. A balesethez a tiszaújvárosi, a mezőcsáti és a miskolci hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységekhez csatlakozott a katasztrófavédelmi mobil labor is. A tűzoltók felitatták az üzemanyagot az útról, áramtalanították a kamionokat és biztosították a helyszínt. Az eset során nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy családi házhoz épített kazánházban Tállyán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában március 01-jén. A szerencsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók sértetlenül elhagyták az épületet. A tüzet, amely a huszonöt négyzetméteres kazánházat teljes terjedelmében érintette, és a lakóház tetőszerkezetét is jelentős mértékben megrongálta, négy vízsugárral oltották el az egységek. A munkálatok során a tűzoltók két háztartási gázpalackot kihoztak az épületből, egyiket sem érte hőhatás. A eset miatt az ingatlan lakhatatlanná vált, a lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

Kigyulladt egy életvitelszerűen lakott hétvégi ház Miskolc külterületén, a Pünkösdhegyen március 02-án. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak az ingatlanhoz, majd két gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a tüzet, amely a hatvan négyzetméteres épület egészét érintette. Az egységek kiérkezése előtt a lakók el tudták hagyni a házat. A tűz miatt az ingatlan lakhatatlanná vált.

Tűz miatt lakhatatlanná vált egy családi ház Miskolcon, a Csermőkei úton március 02-án. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez. Kiérkezésük előtt egy szabadnapos tűzoltó elvégezte a közművek kizárását és egy háztartási gázpalackot, valamint egy üzemanyag kannát kihozott az épületből. Az egységek négy vízsugárral oltották el a tüzet, amely a kazánházban keletkezett, és átterjedt a teljes tetőszerkezetre. Az épület átvizsgálása során egy másik gázpalack is előkerült, nem érte hőhatás. Az eset során nem történt sérülés, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált.

Berendezési tárgyak égtek egy második emeleti lakás erkélyén, Miskolcon, a Dayka Gábor utcában március 03-án. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói két gépjárműfecskendővel, egy vízszállítóval és egy létraszerrel vonultak az ingatlanhoz. Az egységekhez csatlakozott a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. A tűzoltók feszítővágó segítségével jutottak be a lakásba, majd egy gyorsbeavatkozó sugárral elfojtották a lángokat. A tűz nem terjedt tovább az erkélyről és sérülés sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában