Börtön lett a vége

2023.01.24. 14:50

Megharapta, rúgta és karmolta a rendőrt a sajószögedi nő

A Tiszaújvárosi Járásbíróság ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

ÉM

Rendőröket szidalmazott és bántott egy nő Sajószögeden - a bíróság elítélte.

Fotós: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2021. november 2-án a vádlott édesanyja rendőri segítséget kért, mert lánya ittasan és zavartan viselkedett sajószögedi otthonukban. A kiérkező rendőrök értesítették a mentőszolgálatot, amely hírre a vádlott ingerült lett és trágár hangnemben szidalmazni kezdte a jelen lévő hivatalos személyeket, mellyel a mentők kiérkezését követően sem hagyott fel.

Megvédte a rendőrt a vastag ruha

Egy másik alkalommal, 2022. március 8-án a vádlottat előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra szabálysértési eljárás lefolytatása céljából. A tényállás ismertetése közben a terhelt nő szidalmazni kezdte az őt meghallgató rendőrt, majd a hatóság egy másik jelenlévő tagjának kezére ráfogott és abba körmeit belemélyesztette, továbbá az intézkedő személyt több alkalommal meg is rúgta. A vádlott megpróbálta a sértettet megharapni, de annak vastag ruházata miatt sérülést nem okozott számára.

Megbánó magatartás

A bíróság a vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettében, testi sértés és becsületsértés vétségében mondta ki bűnösnek és 3 év szabadságvesztésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a vádlott tárgyaláson tett, váddal egyező beismerő vallomását és megbánó magatartását. Súlyosító körülményként esett ugyanakkor latba a terhelt önhibából eredő ittas állapota, a becsületsértés vonatkozásában a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottsága, illetve az, hogy a nő büntetőeljárások hatálya alatt követett el újabb bűncselekményt.

Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában