Miskolci tűzeset

2023.01.10. 15:32

Idős pár lakása gyulladt ki az éjjel Miskolcon, a szomszéd mentette ki őket (videókkal)

Sok múlt a fiatal férfi lélekjelenlétén, aki nem habozott cselekedni és igyekezett a lehető legtöbb lakót értesíteni, kimenteni.

HI

Forrás: Facebook

Tűz volt hétfőről keddre virradó éjjel Miskolcon a Vörösmarty utcában, írtuk meg korábban. Úgy tudni az egyik harmadik emeleti lakásnak a konyhájában keletkezett a tűz az éjszaka közepén elektromos zárlat miatt, a lépcsőházból 41 embernek kellett ideiglenesen elhagynia az otthonát és hatan kaptak füstmérgezést.

Portálunknak sikerült elérnie azt a fiatalembert, aki észlelte a tüzet és kimentette a lakásban lakó idős házaspárt, és aki egyike a füstmérgezést elszenvedett lakóknak. Berki Bence a Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Őrsének munkatársa, mint mondja szolgálatba ment volna kedden reggel, ezért is volt még ébren éjfélkor, mert a holmiját készítette össze.

– Egyszer csak egy nagyobb csattanást hallottam, ahogy a konyhában tevékenykedtem. Kimentem a bejárati ajtóhoz, ahol már füstszag csapta meg az orrom. Ahogy kinyitottam az ajtót, azonnal láttam, hogy a szomszéd lakásban van a baj. Félig nyitva volt az ajtó, ott állt bent az idős úr és dőlt ki a fekete füst a lépcsőházba. Ahogy bepillantottam a lakásba láttam, hogy a konyha ég, gyorsan kihúztam a férfit és hívtam a 112-es segélyhívó számot. Utána a szembe-szomszédot „vertem” fel gyorsan, hogy nehogy bajuk legyen. Ezt követően kérdeztem meg az idős úrtól, hogy hol van a felesége, mire csak azt hajtogatta, hogy bent van, bent van.

Bence nem sokat teketóriázott, hanem elindult a lakásba, de bonyolította a helyzetet, hogy az ajtóból jobbra és balra is vezetett folyosó, és először nem tudta merre induljon.

– Szerencsére meghallottam egy zajt jobbról és arra indultam, pontosabban inkább négykézláb közlekedtem és kúsztam, mert hatalmas volt a füst, de sikerült kihozni az idős hölgyet is. Miután az idős pár és a másik szomszéd elindult le és még felmentem, amennyire tudtam és igyekeztem mindenkit értesíteni, felébreszteni, hogy időben ki tudjanak menekülni.

Bence még egy kisgyermekes családot is lekísért és mint mondja, mire kiérkeztek a tűzoltók és a rendőr kollégái már mindenki kijutott a lépcsőházból. Őt később kórházba vitték kivizsgálásra a füstmérgezés miatt, a családja már itt érte csak utol. Szerencsére nincs nagyobb baja, de mint mondja, számára természetes volt, hogy segítsen és legközelebb is megtenné, ha szükség lenne rá.

Árvai András az Új Miskolcon Láttam Facebook-csoportban osztotta meg videóját a tűzről.

Szóráti Zsolt a Miskolc és én Facebook-csoportban osztotta meg videóját a tűzről.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában