Katasztrófavédelem

2023.01.10. 12:00

Gázrobbanás Taktakenézen, tűz Göncruszkán és Tiszalúcon

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 88 alkalommal riasztották, amiből 20 műszaki mentés volt.

Forrás: Katasztrófavédelem

Tűz keletkezett egy családi házhoz épített melléképületben Göncruszkán, a Fő utcában január 04-én. A gönci katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig a szomszédok megpróbálták eloltani a tüzet, azonban nem jártak sikerrel. Az egység egy gyorsbeavatkozó sugárral fékezte meg és fojtotta el a lángokat, amelyek a padláson tárolt takarmányt és faanyagot érintették tíz négyzetméteren. Az eset során nem történt sérülés, az ingatlan lakható maradt.

Gázrobbanás történt egy családi házban Taktakenézen, a Dobó István utcában január 05-én. Az esethez a szerencsi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik rövid időn belül egy embert kiszabadítottak a robbanásban megsemmisült ház romjai alól, és átadták őt a mentőknek. Az egységek a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett átvizsgálták a területet, majd a Bükk mentőcsoport keresőkutyásai is megbizonyosodtak arról, hogy már senki sem található a törmelék alatt. A robbanás következtében három családi ház tetőborítása megrongálódott, azonban az épületek lakhatóak maradtak. A beavatkozás és a helyszín átvizsgálásának idejére a területet lezárták a hatóságok, ezért ideiglenesen öt házból kellett távozni a lakóknak. Befogadásukról a helyi önkormányzat gondoskodott.

Tűz keletkezett egy családi házban Tiszalúcon, a Gárdonyi utcában január 05-én. A szerencsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy ember elhagyta az épületet. Az egységek légzésvédelem mellett, egy vízsugárral eloltották a konyhában lángoló fotelt, majd átszellőztették és átvizsgálták a füsttel telítődött házat. Nem zárható ki, hogy a tűz a fűtéssel összefüggésben keletkezett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában