Csak erős idegzetűeknek

2023.01.21. 12:34

Borzasztó állatkínzás Sárospatakon: Nyíllal lőtték át a kutyát

Jutalmat tűztek ki az elkövető felkutatására.

Nyíllal átlőtt kutyára bukkantak állatvédők pénteken a Sárospatak melletti Baksa-dűlőben. 

 

A helyi állatmenhelyet, a Manduláshegyi Kutyaotthont működtető Törő Gábornak köszönhetően a sérült állat megkapta a megfelelő orvosi ellátást, a nyilat eltávolították, remény van a felépülésére – közölte portálunkkal Aros János, a város polgármestere. 

 

Az eset nagy felháborodást keltett a városban. Német állatvédők 500 euró jutalmat ajánlottak fel annak, aki az elkövező felderítéséhez hasznos információval szolgál, amit a polgármester további 100 euróval toldott meg. Mint közölte, az ügyben rendőrségi feljelentést is tettek. 

 

Törő Gábor a boon.hu-nak elmondta: a kutya egy lakott területtől távol eső csatorna szélen feküdt és remény sem lett volna arra, hogy megtalálják, de a nagy esőzés miatt munkások jártak arrafelé, hogy a vízelvezetést segítsék. Ők bukkantak a sérült állatra.

Törő Gábor a kutyával

 A kutyát két nyíl találta el. Az egyik lábát szútra át, valamint a testét, de szerencsére a nyílvessző létfontosságú szervet nem sértett, a tüdejét néhány milliméterrel kerülte el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában