A 28. hét jelentősebb káresetei

2022.07.19. 07:30

Kigyulladt egy autóbusz Kazincbarcikán, lakóház és száraz növényzet égett Felsőzsolcán

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 150 alkalommal riasztották, amiből 77 tűzoltás volt.

Fotó: Shutterstock

Két személygépkocsi karambolozott a 37-es főúton, Hernádkak határában július 11-én. Az ütközés következtében az egyik jármű sofőrje az autóba szorult. A miskolci hivatásos tűzoltók feszítővágóval kiszabadították a sérültet, átadták a mentőknek és áramtalanították az érintett gépkocsikat.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház Ónodon, a Rákóczi utcában július 13-án. A tűzesethez a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel, egy vízszállító járművel és egy létraszerrel. Az egységek négy gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet, amely több helyiséget is érintett, és az egész tetőszerkezetet megrongálta. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, az ingatlan lakhatatlanná vált.

Kigyulladt egy menetrendszerinti autóbusz Kazincbarcikán, a Jószerencsét úton július 13-án. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a sofőr porral oltóval megpróbálta elfojtani a lángokat, azonban nem járt sikerrel. A tüzet, amely az egész buszra kiterjedt, két vízsugárral eloltották a tűzoltók, majd visszahűtötték a jármű felforrósodott részeit. A tömegközlekedési eszközön csak a sofőr utazott, az eset során nem történt sérülés.

Lakóház, száraz növényzet és felhalmozott hulladék égett Felsőzsolcán, a Zöldfa és a Táncsics utcában július 14-én. A tűzben egy családi ház különálló lakrésze megsemmisült, egy másik épületnek pedig a homlokzata és a tetőszerkezete rongálódott meg. A tűzesethez Miskolcról és Tiszaújvárosból érkeztek a hivatásos tűzoltók, akik a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, hat vízsugárral fojtották el a lángokat. A tűzben senki sem sérült meg, a lakhatatlanná vált épületrész lakóit a rokonaik fogadták be.

Tűz keletkezett egy életvitelszerűen lakott hétvégi házban Miskolc külterületén, a Kishajtás dűlőn július 17-én. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói két gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, amely a negyvennyolc négyzetméteres, faszerkezetű épület egészét érintette. Az eset miatt a ház lakhatatlanná vált, a lakókat rokonok fogadták be.

Tizenöt alkalommal kellett beavatkozni a hivatásos tűzoltóknak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a lángoló növényzet miatt július 17-én. A tűzzel érintett területek nagysága néhány négyzetmétertől hat hektárig terjedt. Hernádszentandrás határában aratás közben gyulladt ki egy búzatábla. A lángokat, amelyek csaknem másfél hektáron pusztították el a gabonát, az encsi hivatásos tűzoltók oltották el gyorsbeavatkozó sugarakkal és kéziszerszámokkal. Az események során nem történt sérülés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában