Kifosztás, csalás, lopás és kiskorú veszélyeztetése

2022.05.17. 08:43

Segítségnyújtást színlelve kifosztotta mozgássérült áldozatát

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 47 éves nő ellen kifosztás, csalás, lopás és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint közokirattal visszaélés vétsége miatt.

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

2021. január hónap végén a délelőtti órákban Sajószentpéteren egy elektromos kocsival közlekedő időskorú mozgássérülttől eltulajdonította a pénztárcáját készpénzzel és bankkártyával, amellyel később vásárolt, valamint 2021. május hónap elején a délelőtti órákban ugyanezen településen, egy pulton hagyott pénztárcát tulajdonított el 350 000 Ft készpénzzel.

A vádirat szerint a vádlott 2021. január hónap végén a délelőtti órákban Sajószentpéteren észrevette, amint a kerékpárúton egy 75 éves mozgássérült nő elektromos kocsival közlekedett és elakadt. Több járó-kelő a segítségére sietett, köztük a vádlott azt színlelte, hogy ő is segíteni akar, azonban a helyzetet arra használta, hogy eltulajdonította a sértett pénztárcáját az abban lévő 600 Ft készpénzzel, TB kártyával és bankkártyával. A bankkártyát röviddel ezután használta egy dohányboltban, cigarettát és féldecis keserűlikőrt vásárolt belőle. Ezután viszont a bankkártyát vissza tette a pénztárcába, és amikor találkozott a lánya élettársával, a férfinak átadta a pénztárcát azzal, hogy azt vigye be a boltba, mert ő azt ott megtalálta. A férfinak nem volt tudomása a bűncselekményről, így a pénztárcát, mint talált tárgyat átadta a bolti dolgozóknak.

A vádlott 2021. május hónap elején a délelőtti órákban Sajószentpéteren egy dohányboltban vásárolt, amikor észrevette, hogy az előtte vásárló férfi a kiszolgáló pulton hagyta a pénztárcáját. A vádlott azt eltulajdonította a benne lévő 350 000 Ft készpénzzel, személyigazolvánnyal, lakcímkártyával, vezetői engedéllyel és egyéb személyes iratokkal együtt. A pénztárcát átadta a bolt előtt várakozó 13 éves lányának azzal az utasítással, hogy azt vigye haza.

A vádlott és a lánya a pénzből mintegy 250 000 Ft-ot közösen elköltöttek. A lánya a személyes iratokat megelőzőleg eldobta, később viszont a vádlott utasítására összeszedte, és a pénztárcával együtt a sértett házának udvarára bedobta.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, továbbá indítványozta korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában