Bíróság

2022.05.11. 07:31

Letartóztatásban a kábeltolvajok

A Mezőkövesdi Járásbíróság elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik a gyanú szerint elfogásukig több alkalommal loptak rézkábelt egy bükkábrányi bányaterületről.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított 2022. április-május hónapokban négy ízben ment be a Bükkábrány külterületén lévő bánya területére, ahonnan összesen körülbelül 800 méter, mintegy 14 millió forint értékű rézkábelt vittek magukkal.

Cselekményük alkalmas lehet társtettesként, jelentős értékre, folytatólagosan, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a nagy tárgyi súlyú vagyon elleni bűncselekmény miatt kiszabható szankcióra figyelemmel a terheltek esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményeik sem ellensúlyoznak. Megalapozottan feltehető továbbá, hogy szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményt követnének el, ezért a bíróság 2022. június 9. napjáig elrendelte a letartóztatásukat.

A végzéssel szemben a gyanúsítottak és védőik fellebbeztek – tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában