Csalás

2022.03.23. 16:04

Csalásban is társak

Az Ózdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette azt a párost, akik több mint kétszáz alkalommal követtek el csalást.

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 40 éves budapesti férfival, és egy 34 éves budapesti nővel szemben. A putnoki rendőrök a nyomozás elrendelést követően megállapították, hogy az ország több kapitányságra is érkezett feljelentés hasonló ügyekben. Az esetek során a sértettek egy internetes oldalon meghirdetett terméket rendeltek meg, a vételárat a vevők egy előre megadott bankszámlára utalták át, de a megvásárolni kívánt dolgokat nem kapták meg, és az elkövetők a pénzüket sem utalták vissza. A házastársak több mint 200 esetben, 3 millió forint összeget meghaladó értékben károsították meg a megrendelőiket, melyek során leginkább számítástechnikai eszközöket, konyhai robotgépeket, telefonokat, és horgászfelszereléseket kínáltak eladásra.

 

A putnoki rendőrök a több hónapon keresztül tartó nyomozás eredményeként az elkövetőket - az utolsó gyanúsítottként történő kihallgatást követően - 2022. március 21-én őrizetbe vették, a házaspár beismerő vallomást tett.

 

Néhány alapvető biztonsági óvintézkedés betartásával elkerülhető az áldozattá válás:  

  • Mindig csak megbízható online kereskedőoldalról, aukciós weboldalról vásároljon!
  • A terméket kínáló kereskedő leellenőrizhető több forrásból is! Nézzen utána ezeknek, kérjen elérhetőségeket, referenciákat!
  • Nagyon fontos, hogy soha ne utaljon előre pénzt ismeretleneknek!
  • Ha lehetőség van rá, akkor válassza az utánvételes megoldást!
  • Ha tud, akkor vásárlás előtt győződjön meg személyesen is a termék állapotáról, megfelelő működéséről!

 

Ha úgy látja minden óvintézkedése ellenére, hogy becsapták, vagy megkárosították, akkor tegyen feljelentést a lakhely szerinti illetékes rendőrkapitányságon, de bejelentést tehet akár személyesen is bármely rendőri szervnél, vagy telefonon, a 112-es segélyhívószámon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában