Támadás

2022.03.01. 09:03

A bátor műtőssegéd megmentette az orvosnőt és az ápolónőket

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 67 éves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, akit egy miskolci kórházban 8 napon túl gyógyuló sérülése miatt ellátásban részesítettek, azonban egy érfogóval rátámadt az orvosnőre és még két ápolónőre.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő vádlott 2021. február hó elején az esti órákban mentőszállítással került a miskolci kórházba, ahol 8 napon túl gyógyuló sérülése miatt ellátásban részesítették.
 

A röntgen vizsgálat után az ambulancián helyezték el, kezelését egy orvosnő, valamint két ápolónő kezdte meg, rögzítő kötést raktak fel.
 

A vádlott mindvégig szidalmazta az egészségügyi dolgozókat, majd amikor a leletekre várva egy függönnyel elválasztott helyiségben ültették le, felállt a helyéről elrántotta a függönyt, és az egészségügyi dolgozók felé indult. A hozzá legközelebb álló ápolónőhöz lépett, aki tartva az agresszív fellépésétől ellökte magától.
 

Ekkor meghátrált, de a pultról felvett egy hegyes érfogót, azt feje fölé emelve szúró mozdulatokat tett az orvosnő és az ápolónők irányába, azon kijelentéssel, hogy „Megöllek titeket!”. Az orvosnő és az ápolónők bemenekültek az egyik vizsgáló helyiségbe és magukra zárták az ajtót. A vádlottat korábban kísérő műtőssegéd a másik vizsgálóból benyitva látta az eseményeket, ekkor viszont a vádlott rátámadt, az érfogóval felé csapott, majd az irányába hadonászott. A műtőssegéd felvett egy műanyag széket, azt maga elé tartva a még mindig szúrással próbálkozó vádlottat az egyik ágyhoz szorította, akit végül a megérkező biztonsági őrök segítségével tudtak ártalmatlanítani, kicsavarták a kezéből az orvostechnikai eszközt.
 

Az egészségügyi dolgozók közfeladatot ellátó személynek minősülnek. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában