Bankrablás

2022.02.02. 14:29

Nem azonos a két miskolci „bankrablás” elkövetője!

Az ügy(ek) jelenlegi állása szerint nem ugyanaz a férfi sétált be kedden Miskolcon az Uitz Béla utcán található pénzintézetbe „bankot rabolni”, mint aki egy héttel korábban az avasi Klapka György utcán nézett ki magának egy jelenleg nem bankfiókként üzemelő pénzintézeti irodát.

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy két balekkal állnak szemben a rendőrök.Nem véletlenül tettük idézőjelbe a bankot rabolni kifejezést, ugyanis a bankrablás, mit olyan nem valósult meg egyik esetnél sem – a rendőrség nem is nyomoz ilyen ügyekben. 

 

Az avasi elkövetőt lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés kapcsán keresi a Miskolci Rendőrkapitányság. Mint megírtuk egy fegyvernek látszó tárgyat vett elő a pénzintézeti irodában miközben közölte: „ez egy bankrablás.” Vélhetően azonban rájött, hogy „rossz ajtón kopogtatott”, mert szó nélkül kiment és távozott a helyszínről.

 

Kedden az Uitz Béla utcai pénzintézetbe belépő férfinél azonban semmilyen fegyvernek látszó tárgy nem volt, nem is fenyegetőzött. Ugyan közölte, hogy bankot szeretne rabolni, de még csak ráutaló magatartást sem tett. A szemtanúk szerint nagyon zavartnak tűnt, mint aki nincs teljesen képben vele, hogy éppen mit csinál. Éppen ezért itt csupán garázdaság vétsége miatt indult szabálysértési eljárás.

 

Megkeresésünkre szerdán a megyei rendőr-főkapitányságtól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a nyomozás jelenlegi állása szerint kijelenthető, hogy nem azonos a két eset elkövetője, így az avasi férfit továbbra is nagy erőkkel keresik. Az Uitz Béla utcai elkövető szabálysértési őrizetben van.

 

Azt egyelőre nem tudni, hogy jutott két embernek is egy hét különbséggel eszébe, hogy „bankrablósat játsszon” a megyeszékhelyen. Talán a Nagy pénzrablás című sorozat hozta meg a kedvüket, bár abból példát vehettek volna a körültekintőbb tervezésről.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában