Szürreális eset

2022.02.01. 15:38

Újabb balek bankrablás Miskolcon!

Egyelőre nem lehet tudni, hogy ugyanaz a férfi próbált-e kedden délután kirabolni egy pénzintézetet Miskolcon az Uitz Béla utcán, mint aki a múlt héten az Avason próbálkozott.

Az minden esetre gyanús, hogy az elkövető itt is csak közölte a szándékát, majd nem tett semmit. Ha mégsem ugyanaz az elkövető, akkor elmondhatjuk, hogy az év második legbalekabb bankrablását is Miskolcon akarta valaki elkövetni.

 

Ahogy beszámoltunk róla, pont egy hete történt egy szürreális eset az Avason, a Klapka György utcán, ahol egy férfi belépett a korábban pénzintézetként működő irodába, ahol most csak ügyintézni lehet, pénztár nem működik, és egy fegyvernek látszó tárgyat elővéve közölte az ott lévő ügyintéző hölggyel, hogy „ez egy bankrablás”, majd kifordult a helyiségből és távozott. Az elkövetőt azóta is nagy erőkkel keresi a rendőrség.

 

Ezúttal 14 óra után lépett be egy férfi Miskolcon az Uitz Béla utcán lévő pénzintézetbe, ahol közölte: „ki fogom rabolni a bankot”. A kijelentés után azonban nem történt semmi, a férfi csak láthatóan zavartan álldogált, nem szólalt meg újra és nem is tett semmit, így az ügyintézők értesítették a rendőrséget. A kiérkező rendőröknek a férfi békésen hagyta magát megbilincselni és elvinni.

 

Érdeklődésünkre a megyei rendőr-főkapitányságon megerősítették az eset tényét, és, hogy a rendőrök elfogták az elkövetőt, aki nem tanúsított ellenállást. Kérdésünkre, hogy vajon lehetséges-e, hogy az Uitz utcai férfi volt az avasi eset elkövetője is azt válaszolták, az eljárás jelen szakaszában ezzel kapcsolatban nem tudnak információt szolgáltatni. A miskolci férfit szabálysértési őrizetbe vették, a kihallgatása folyamatban van, vizsgálják az eset körülményeit. Vélhetően garázdaság miatt indul majd eljárás ellene.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában