Bíróság

2022.02.28. 11:42

Letartóztatta a bíróság azt a parasznyai férfit, aki egy késsel többször megszúrta feleségét

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint egy késsel támadt feleségére parasznyai otthonukban - tájékoztatott honlapján a Miskolci Törvényszék.

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. február 25-én reggel az ágyban fekvő gyanúsított arra kérte feleségét, hogy feküdjön mellé. A nő férjének háttal feküdt, majd mikor felé fordult, egy ütést érzett a nyakán. Ekkor észlelte, hogy a férfi egy 20 cm pengehosszússágú kést tart a kezében, ezért igyekezett lemászni az ágyról, azonban a gyanúsított legalább tizenhárom alkalommal megszúrta a nyakát, tarkóját. A nő védekezni próbált és végül sikerült elmenekülnie, azonban nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

 

A gyanúsított cselekménye alkalmas lehet emberölés kísérletének megállapítására, amely akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

 

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankció mértékére tekintettel a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei sem ellensúlyoznak. Az ügyben további nyomozási cselekmények várhatók, és tartani kell attól, hogy a gyanúsított a sértett és velük élő gyermekük befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítást meghiúsítaná, megnehezítené. Alappal lehet következtetni arra is, hogy a terhelt szabadlábon hagyása esetén véghez vinné vagy újra megkísérelné cselekményét. Mindezeket mérlegelve a bíróság 2022. március 27. napjáig elrendelte a letartóztatását.

 

A végzéssel szemben a gyanúsított fellebbezett, így az nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában