Bíróság

2022.02.10. 16:06

Büntetővégzés a hússütés miatt kialakult családi viszály ügyében

A Miskolci Törvényszék tárgyalás mellőzésével döntött annak a fiatalkorú lánynak az ügyében, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A megállapított tényállás szerint a vádlott lánynak és édesapjának, a sértettnek hosszú ideje konfliktusos volt a kapcsolata. 2020. május 7-én a késő esti órákban a vádlott, a lánytestvére és annak barátnője hangosan szórakozni kezdtek a család miskolci lakásán, zenét hallgattak és a konyhában húst kezdtek sütni. Az édesapa a szobájában tartózkodott és ideges lett a nagy zaj miatt: megkérte a fiatalokat, hogy halkítsák le a zenét, illetve nemtetszését fejezte ki, hogy ilyen időpontban kezdtek hússütésbe. Apa és lánya emiatt veszekedni kezdtek, majd kis idő múlva a vádlott olyan dühös lett, hogy egy 20 cm pengehosszússágú késsel hasba szúrta a sértettet, azután ijedtében az utcára szaladt. A sértett eközben értesítette a rendőrséget, majd mentővel kórházba szállították. Hasi sérülése 8 napon belül gyógyult, azonban közvetett életveszélyes állapot előidézésére is alkalmas volt.

 

A törvényszék a vádlottat 2 év szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette, ennek időtartamára elrendelte pártfogó felügyeletét.

 

A büntetővégzés jogerős – tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában