Ítélet

2022.01.08. 10:30

Baltákkal, borotvával, késsel fenyegetőzött

Ítéletet hozott a bíróság a családját rettegésben tartó apával szemben.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádlott kaszát, borotvát, kést tartott az ágya mellett, ezzel fenyegetve élettársát és gyermeküket, a bíróság által megállapított tényállás szerint. Rendszeresen előfordult, hogy a lakás ajtaját bereteszelte, beláncolta, a kulcsot magánál tartotta, megakadályozva ezzel, hogy a sértettek elhagyhassák az ingatlant. 2020 májusában a férfi megengedte, hogy élettársa ügyintézés miatt elmenjen otthonról és a gyermeket is magával vigye, azonban felszólította, hogy siessenek haza, mert egyébként megöli őket. Mire hazaértek, a gyanúsított az előszobába fejszét, baltákat és egy karót, a teraszra egy csomóval ellátott kötelet készített össze. Amikor ezt meglátták a sértettek, félelmükben elhagyták otthonukat. Távozásukat követően a férfi a lakásban tüzet gyújtott: az ingatlan kiégett, és lakhatatlanná vált.

 

A törvényszék a vádlottat személyi szabadság megsértése, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek, és halmazati büntetésül 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A büntetéskiszabás során súlyosító körülményként értékelte a hosszabb időn keresztül történő elkövetést, míg enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott büntetlen előéletét. Az ítéletet nem jogerős.

 

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában