Vádirat

2022.01.26. 09:50

A labda helyett az ellenfelet fejelte

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 43 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az elkövető 2021. május végén egy borsodi kistelepülésen megtartott labdarúgó mérkőzésen az ellene szabálytalanságot elkövető játékossal vitába keveredett, majd egy hirtelen mozdulattal arcon fejelte.  

 

A vádirat szerint a férfi 2021. május hónap végén a délutáni órákban egy borsodi kistelepülésen megrendezett labdarúgó mérkőzésen a vendégcsapat játékosaként vett részt, amikor a második félidőben a helyi csapat egyik játékosa szabálytalankodott vele szemben, amitől a földre esett. A vádlott ezen nagyon felháborodott, felállt, és indulatosan kérdőre vonta a másik focistát. A szóváltásuk odáig fajult, hogy a férfi egy hirtelen mozdulattal erőteljesen arcon fejelte az ellenfél játékosát, aki védekezésül pedig mellkason ütötte. Kettejüket a csapattársaknak kellett szétválasztaniuk.

 

A bántalmazás következtében a szabálytalankodó játékos 8 napon túli gyógytartamú orrcsonttörés sérülést szenvedett el.

 

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában