A végzés nem végleges

2021.11.08. 16:23

Elrendelte a bíróság a „futtató” előzetes letartóztatását

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint korábbi barátnőjével – aki 18. életévét még nem töltötte be – 2021 októberétől őrizetbe vételéig részben kitartotta magát.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottal szemben 2021. november 5-én délidőben intézkedtek a rendőrök a Tiszai pályaudvar közelében, mivel alapos gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a fiatalkorú lány prostitúciós tevékenységéről tudomással bírt, és az ebből szerzett pénz egy részét elvette tőle – közölte a Miskolci Törvényszék honlapja.

A terhelt fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet gyermekprostitúció kihasználása bűntettének megállapítására, amely akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a sértettet és a tanúkat jogellenesen befolyásolná, személyi körülményei alapján pedig tartani kell attól, hogy a bűncselekményt folytatná, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, ezért a Miskolci Járásbíróság 2021. december 7. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A végzés nem végleges.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/orizetben-a-futtato-5972699/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában