közúti veszélyeztetés

2021.11.27. 09:32

Baseballütővel, autóval támadt volt élettársára

A filmekben látott módon próbálta leszorítani a másik autót az útról.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy 32 éves férfi ellen közlekedés biztonsága elleni bűntett, közúti veszélyeztetés és rongálás miatt.

A vádirat szerint a vádlott korábbi élettársával és annak fiával régóta haragos viszonyban van. 2020. július elején Ózdon a volt élettárs és fia egy ismerősük által vezetett személyautóval tolattak éppen, amikor az ittas állapotban lévő vádlott base­ballütővel a fiú kezére ütött a lehúzott ablakon keresztül, majd pedig az autó jobb hátsó üvegét betörte.

A vádlott egy hét múlva Ózdon autójával közlekedve észrevette a volt élettársát és annak fiát – előtte haladtak, szintén személyautóval. A kocsijukhoz rendkívül közel követte őket, majd előzésbe kezdett, de nem tartott megfelelő oldaltávolságot, hanem az autóját többször, szándékosan a másik jármű irányába kormányozta, és megpróbálta az úttestről leszorítani. A sértett sofőr kitérő kormánymozdulatokat tett, valamint többször fékezett, hogy elkerülhesse a fenyegető balesetet. Végül a vádlott az autó elé bevágva az úton keresztbe állt, amivel a sértettet vészfékezésre kényszerítette.

A vádlott szándékosan veszélyeztette volt élettársa és annak fia életét és testi épségét. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, valamint közügyektől és járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában