rongálás

2021.11.30. 17:02

Autóra graffitiztek az Avason

Bár az igazán nagy divatja már lecsengett, még mindig menőnek számít a fiatalok körében a graffitizés, azon belül is a tagelés.

Forrás: Olvasónk küldte

A tag eredetileg a művészi rajz alatti „aláírás”, vagyis egy olyan felirat, betűkombináció, amely megkülönbözteti az egyes graffitisek munkáját. Hazánkban a művészi rajzok kevésbé, a tagek inkább elterjedtek. Egy ilyennek esett áldozatául most egy autó Miskolcon, az avasi városrészben.

Szabó Sándor a Szilvás utca 30 szám környékén parkolt az autójával és szembesült vele, hogy valaki festékszóró spray-vel egy kék taget fújt az autó oldalára, amellyel összefestékezte az első és a hátsó ajtót, sőt az oldalsó ablak egy részét is.

Sándor a közösségi oldalon kért segítséget szemtanúkat keresve, illetve azzal kapcsolatban, hogy miként szabadulhat meg a festéktől.

- Tettünk feljelentést, jártak kint a rendőrök látták az autót, a helyszínelés megtörtént. Részben sikerült eltávolítani a festéket az autóról, de még nem az egészet – mondta el portálunknak.

A segítségkérő poszt alatt többen is jelezték, hogy szintén van hasonló, rongálási élményük, bár összegraffitizett autóról eddig senki nem halott a városban. Viszont erkély és ablaküvegre már másoknak is fújtak festéket az Avason a közelmúltban.

A megyei rendőr-főkapitányságon érdeklődésünkre elmondták, eljárás indul az ügyben, azt még az okozott kár mértéke határozza meg, hogy szabálysértési, vagy büntetőeljárás lesz belőle. Tapasztalataik szerint nem gyakori Miskolcon a graffitizéssel okozott kár, nincsenek visszatérő esetek sem, ami azt feltételezné, hogy ugyanaz az elkövető több helyen is rongálna a megyeszékhelyen.

Viszont a közelmúltban a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságnak volt hasonló ügye, rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást egy 19 éves sajószögedi férfival szemben. A gyanúsított november 6-án az esti órákban festékszóróval megrongálta a helyi kondi park, és játszótér eszközeit, de még a fát is ellátta kézjegyével.

Fotó: police.hu

A graffitikből több obszcén tartalmú volt, míg mások a szeretetről szóltak. A rongáló, gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét, amire nem tudott magyarázatot adni. A rongálás kárértéke elérte a 300.000 forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában