Ítélethirdetés

2021.10.22. 21:46

Agyonverte feleségét, nem szabadulhat

Több mint ötvenszer ütötte meg kézzel és seprűnyéllel ittas élettársát a férfi, a nő belehalt a bántalmazásba.

Tóth Balázs

Fotó: Tóth Balázs

A Miskolci Törvényszék tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte azt a vádlottat, aki 2019. május 7-én a Kazincbarcika külterületén lévő hétvégi házban agyonverte volt feleségét.

A bíróság által megállapított tények szerint J. József és volt felesége, Klaudia egy háztartásban éltek, italozó életmódjuk miatt gyakoriak voltak a veszekedések, melyek sokszor tettlegességig fajultak. A cselekményt megelőzően a sértett nő napokig nem ment haza, amiért a vádlott kérdőre vonta őt. A kialakult vita hevében a férfi puszta kézzel és egy seprűnyéllel ütni kezdte a sértettet, többnyire a fején. A bántalmazás következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

A törvényszék a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott a szabadságvesztésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

A bíróság szerint a vádlott bizonyíték hiányában való felmentése szóba sem jöhetett, kétséget kizáróan bizonyítható, hogy a férfi volt az, aki elkövette a súlyos bántalmazást. Ő mindössze két pofont ismert be ahhoz képest, hogy a nő testét ötven feletti erőbehatás érte részben puszta kézzel, részben seprőnyéllel.

A bíró szerint a vádlott erőszakos többszörös visszaeső, korábban három alkalommal személy elleni erőszakot követett el, relatíve rövid idő alatt. Ez a létező legsúlyosabb címke, előélete egy bűnözői karriert bont ki, egyre fokozódott a társadalomra való veszélyessége, egyre súlyosabb bűncselekményeket követett el, egyre súlyosabbak az ítéletek.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott fellebbezést jelentett be, védője három nap gondolkodási időt tartott fenn a fellebbezés irányának meghatározására, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában