Végzés

2021.10.29. 16:23

Letartóztatásban a perecesi rablás gyanúsítottjai

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a három fiatalkorú terheltnek a letartóztatását, akik a gyanú szerint 2021. október 26-án este a Miskolc-Pereces városrész felé közlekedő autóbuszon elvették a sértett nyakláncát.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Mint az korábban megírtuk, a Miskolci Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették azokat a fiatalokat, akik a gyanú szerint erőszakkal elvették áldozatuk nyakláncát.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak egyike erőszakosan kivette a sértett kezéből az ékszert, amit társai végignéztek és többszöri kérésre sem adtak vissza, derül ki a Miskolci Törvényszék közleményéből. A sértett és két társa az Erdősor úton leszállt a járműről, a terheltek a következő megállóban szintén leszálltak és nem sokkal később a két társaság összetalálkozott. A sértett ismét visszakövetelte a nyakláncát, dulakodni kezdtek, a tettesi csoport testszerte ütötte-rúgta őt, a segítségére siető társát pedig az egyik gyanúsított hátba szúrta. Ezt látva az elkövetők visszaadták az ékszert, amelynek tulajdonosa 8 napon belül, míg megszúrt társa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A közlemény arról is tájékoztat, hogy a gyanúsítottak fenti cselekményei – bizonyítottság esetén – alkalmasak lehetnek csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének, valamint egyikük esetében ezzel halmazatban súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására.

A gyanúsítottak vonatkozásában megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, így különösen megszöknének, elrejtőznének, amelyet csak kis mértékben ellensúlyoz az, hogy szüleikkel élnek. A bíróság álláspontja szerint alappal lehet következtetni arra is, hogy a bizonyítás megnehezítése, meghiúsítása érdekében a sértetteket megfélemlítenék, illetve fel nem derített kilétű társaikkal összebeszélnének, ezért a Miskolci Járásbíróság 2021. november 29. napjáig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

A végzés nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában