Bántalmazás

2021.10.25. 19:30

Ítélet a múcsonyi garázdával szemben

A Kazincbarcikai Járásbíróság előkészítő ülésen hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki Múcsony egyik utcáján korábbi élettársát szidalmazta és bántalmazta.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tényállás szerint a kerékpárral közlekedő vádlott 2021. február 11. napján a délutáni órákban összetalálkozott a testvére és barátnője társaságában gyalogosan hazafelé tartó volt élettársával. A vádlott – miután kerékpárját a földre döntötte – megragadta a sértett felkarját és trágár módon hangosan szidalmazni kezdte, majd őt ököllel több alkalommal fejen és testszerte megütötte. Az asszonyt földre kerülését követően a férfi meg is rúgta. A rendőrséget a sértett barátnője értesítette, a vádlott ezt hallva még két alkalommal megütötte a földön fekvő nő fejét, majd kerékpárjára ült és távozott a helyszínről.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt 1 év 4 hónap szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette és elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét. Súlyosító körülményként esett latba az, hogy fenti bűncselekményeket a vádlott korábbi felfüggesztett szabadságvesztése próbaidejének letelte után rövid időközzel követte el, melyek sértettje a volt élettársa volt.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában