letartóztatás

2021.10.15. 18:45

Eltiltás hatálya alatt, ittasan vezetett – a bíróság letartóztatta

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki közúti járművezetéstől eltiltás hatálya alatt, ittas állapotban ült a volán mögé.

Fotós: Shutterstock

Fotós: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított október 12. napján a déli órákban Miskolcon ittasan vezette a közúti forgalomban személygépjárművét, amikor rendőri ellenőrzésre került sor vele szemben.

Az eljárás során kiderült, hogy a gyanúsítottat egy korábbi büntetőeljárásban 1 év 6 hónap időtartamra eltiltották a közúti járművezetéstől, továbbá több szabálysértési eljárásban tiltották el különböző időtartamokra minden közúti jármű vezetésétől.

A gyanúsítottal szemben járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt indult eljárás. A halmazati büntetéskiszabás szabályai alapján a gyanúsított cselekménye 3 hónaptól 4 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel sújtható bizonyítottság esetén. Tekintettel arra, hogy a férfi a vele szemben korábban, de rövid időn belül meghozott és ugyanilyen bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen kiszabott büntetését követően követte el a fenti cselekményt, valamint figyelembe véve, hogy jelenleg is van folyamatban a gyanúsítottal szemben büntetőeljárás, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Fentiek alapján a bíróság a gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. november 15. napjáig elrendelte. A végzés végleges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában