Odalett életük munkája

2021.08.04. 17:30

Villámcsapás miatt égett le a dövényi ház

Egy nevelőszülőséggel foglalkozó család otthona lett oda.

Fotó: Tóth Balázs

Leégett két egybeépített családi ház Dövényben a vasárnapi viharban. Lázók Bertalanné és családja éppen otthon volt, amikor estefelé nagy vihar vonult át a térség fölött. Anyjával, a férjével és a gyerekekkel a nappaliban tartózkodtak.

– Egy nagy, robbanásszerű hangot hallottunk. Azt gondoltuk, sajnos valahova becsapott a villám, meg is ijedtünk. Aztán olyan hangot észleltünk, mintha jég esne, hatalmas pattogásra figyeltünk föl. A férjem ki is jött a teraszra, és azt mondta, biztos a jég veri a tetőt, de nem ez történt, bár inkább az lett volna! Pár perc múlva jöttek a szomszédok, hogy meneküljünk, mert ég a ház. Kiszaladtunk az utcára, akkor már az egész égett – idézte föl a történteket Lázók Bertalanné.

Lázók Bertalanné – a bajba jutott család nevelőszülőséggel foglalkozik | Fotó: Tóth Balázs

A környékbeliek összeszaladtak, és hívták a tűzoltókat, de ők nem tudtak időben odaérni, sok volt az útra zuhant fa, amit el kellett távolítani. A két ház teteje és a tetőtér leégett. Odalett életük munkája.

A nevelőszülőséggel foglalkozó család egyelőre a férj édesanyjánál húzza meg magát. Az asszony reméli, hogy segítenek nekik a ház visszaépítésével, építőanyaggal vagy bármivel.

(A borítóképen: A tűzoltók segítettek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában