Közveszéllyel fenyegetés bűntette

2021.05.29. 18:15

Bombariadó miatt szakadt félbe a sörözőben tartott rendezvény

Az Encsi Járási Ügyészség közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt vádat emelt egy vilmányi férfival szemben, aki a segélyhívó számra telefonálva valótlanul bombával fenyegetőzött.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint, a vádlott 2020. augusztus 8-án este Székesfehérváron tartózkodott, amikor mobiltelefonjáról a 112 telefonszámon felhívta a segélyhívó központot. A vádlott a nevének elhallgatása mellett azt közölte, hogy egy vilmányi sörözőben általa meg nem nevezett személyek bombát helyeztek el, ami rövidesen fel fog robbanni. A vádlott azt is jelezte, hogy a vendéglátóhelyen éppen rendezvényt tartanak.

A bejelentés alapján, a vádlott által megjelölt helyszínen rendőri intézkedésre került sor, melynek során a rendezvényen tartózkodó összesen 166 főt eltávolították a szórakozó helyről. A tűzszerész szakemberek a területet átvizsgálták, robbanó szerkezetet azonban nem találtak.

A járási ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt az Encsi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában