katasztrófavédelmi hírek

2021.05.26. 18:16

A 20. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 109 alkalommal riasztották, amiből 32 műszaki mentés volt.

20210426 Gyöngyös fotó: Czímer Tamás, CT / Heves Megyei Hírlap Új tűzoltólaktanya.

Forrás: Illusztráció/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Három alkalommal avatkoztak be a hivatásos tűzoltók az időjárással összefüggő események miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében május 17-én. Bánhorváti és Dédestapolcsány között, egy lehasadt faág akadályozta a közlekedést. Az utat a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók tették szabaddá motoros láncfűrész segítségével. Vilmányban, a Fő úton, nagy mennyiségű víz gyülemlett fel, amely egy boltot veszélyeztetett. A gönci hivatásos tűzoltók szivattyúval, mintegy tizenöt köbméternyi csapadékot távolítottak el az épület közeléből. A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű eső miatt kilépett a medréből egy patak Erdőbényén, a Honvéd utcában. Miután a tolcsvai hivatásos tűzoltók szabaddá tették az út alatti átereszt és a csapadék utánpótlás csökkent, a patak visszatért a medrébe.

Kigyulladt egy autószerelő-műhely Polgáron, a Rozmaring utcában május 19-én. A tűzesethez a tiszaújvárosi, a mezőcsáti és hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak. Az egységek egy háztartási, valamint kettő darab, hegesztéshez használt gázpalackot hoztak ki a lángoló épületből és eloltották a tüzet. A palackok közül az egyiket már nem lehetett visszahűteni, az ártalmatlanításához rendőrségi mesterlövészt kértek a tűzoltók. A veszély megszüntetéséig kilenc környező épületből, tizennégy lakónak kellett ideiglenesen távozni. Az eset során senki sem sérült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában